Home » Opplysningsfilmer » Energimerking av bolig – Energiattest

Energimerking av bolig – Energiattest

Slik energimerker du din bolig eller ditt bygg

Obligatorisk energimerking gjelder ved kjøp/salg, samt utleie av norske boliger og yrkesbygg. Ordningen innføres fra 01. juli 2010.

Alle må da ha en egen energiattest for boligen og det er boligeiers ansvar og gjennomføre en energimerking. Du får da en energikarakter (attest) som sier noe om boligens energibruk.
– Karakteren settes på grunnlag av forventet levert energi. Det vil si hva boligen trenger av energi per kvadratmeter ved normal bruk. Energiattesten viser hvor energieffektiv boligen er.

Om energikarakteren
– NVE oppfordrer alle til å energimerke boligen sin. Finn ut hvor energieffektiv boligen din er, og få tips om tiltak som kan bedre energistandarden, sier vassdrags- og energidirektør Agnar Aas.

Gjennomført merking gir en energiattest med et energimerke og et oppvarmingsmerke, samt en liste med anbefalte energieffektiviseringstiltak. Energimerket viser hvor energieffektiv boligen er.

Karakterskalaen går fra A (best) til G som er laveste karakter. Oppvarmingsmerket viser i hvilken grad bygningen kan benytte ny fornybar energi til oppvarming og varmtvann. Dette vises på en fargeskala fra grønt til rødt.

En energiattest er til fordel for boligeier, kjøper og leietaker
I tillegg til å gi dagens boligeiere nyttig informasjon om boligens energistandard, er energiattesten nyttig for alle som vurderer å kjøpe eller å leie ny bolig. NVE oppfordrer alle som er på boligjakt til å spørre etter energiattesten, som gir nyttig informasjon om oppvarming og forventet energibruk.

Web-TV: Lær om energiattest og energimerking av bolig her
Se også Energimerking.no for mer informasjon om energimerking av bolig.

Kilde: Norges vassdrags- og energidirektorat

Formål
Nettsidens formål er å sikre en trygg handel mellom forbruker og leverandør. Du skal finne gode tips, kontrakter og veiledninger.
I tillegg kan du søke etter kvalifiserte håndverkere innen ulike bransjer.
Bedrifter som oppfyller kriteriene kan få gratis firmaoppføring i Fagmann.no
Søk om oppføring
Send melding


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.