Home » Artikler » De 3 beste boligplanleggere

De 3 beste boligplanleggere

Prøv ulike boligplanleggere her

Å planlegge sin nye bolig er spennende. Valgmulighetene synes uendelige og derfor kan det være lurt at du ser dine ideer på en skjerm før du tar en endelig beslutning på hva du skal kjøpe.

Ved hjelp av en boligplanlegger kan ivrige oppussere, meglere og interiørarkitekter raskt og enkelt kunne bygge en tredimmensjonal modell av boligen gjennom et webbasert brukergrensesnitt.

De program for boligplanlegging du finner nedenfor, er alle enkle å bruke og gir deg gode resultater i 3-D.
Her finner du norske RoomSketcher, Envisioneer Express og Google SketchUP. Alle 3 med meget bra gratisversjoner. Boligplanleggerne gir flere spennende valgmuligheter og leverer gode illustrasjoner hvor du kan se resultatet i 3-D. Om du ikke er fornøyd går du raskt tilbake og endrer på din idè.

RoomSketcher 3D

Roomsketcher Boligplanlegger

RoomSketcher 3D boligplanlegger er perfekt for deg som er i ferd med å pusse opp eller innrede, er megler eller interiørarkitekt. Med RoomSketcher kan du raskt og enkelt tegne en 3D modell av din bolig gjennom en enkel online løsning.

RoomSketcher krever ikke at du laster ned noe program, og er dermed blant de enkleste løsningen på markedet. Du kan til og med logge inn via din egen Facebook konto, så enkelt. RoomSketcher tilbyr egne løsninger for profesjonelle kunder.

Når du har tegnet opp boligen, kan du innrede med ekte produkter, mikse og matche med vegg- og gulvmaterialer og skrive ut målbare plantegninger. Med RoomSketcher kan du tegne ditt drømmehjem, enkelt, gøy og gratis.

Med RoomSketcher 3D boligplanlegger kan du enkelt blant annet:

  • Tegne ett enkelt rom eller lage plantegning for et helt hus
  • Raskt og enkelt å tegne opp plantegninger og legge til dører og vinduer
  • Innrede med ekte produkter fra for eksempel IKEA, Svedberg eller BoConcept
  • Ta 3D-bilder eller 360 graders romvisninger
  • Printe plantegninger i 2D og 3D

Gratis lisens på boligplanlegger, levert av RoomSketcher
Prøv RoomSketcher her!


Envisioneer Express boligplanlegger

Cadsoft Corporation tilbyr en meget bra gratisversjon av sitt populære boligplanlegger program Envisioneer. Denne heter Envisioneer Express og også den viser resultatet i full 3D design.

Envisioneer Express er spesielt designet med det formål å introdusere brukerne for enkle måter å innrede flere etasjer / plan, 3D modeller og ulike interiørkonsepter.

Romplanleggeren bruker realistiske objekter som vegger, dører, vinduer og trapper for å virkeliggjøre kreative designløsninger raskt og enkelt.

Du designer i 2D og programmet omdanner automatisk til 3D så du virtuelt kan gå rundt i hjemlige omgivelser i tre dimensjoner. Det er også mulig å se ditt design i 3D Stereo Vision, slik at man kan få dybde i tegningene med 3D-briller. En morsom liten effekt.

Boligplanleggeren fra Cadsoft kan i tillegg vise prosjekter laget i andre populære designprogram, herunder Cadsoft Envisioneer (betalt utgave), 3D Home Architect Serie, IMAGINiT Builder 3D, The Home Depot 3D, Home Designer og andre.

Se brukerveiledning


Sketchup boligplanlegger

SketchUp – En romplanlegger utviklet av Google

Et annet meget bra program for boligplanlegging er utviklet av Google og heter
SketchUp. Selvsagt 100 % webbasert.

Programmet er nå overtatt og videreutviklet av Trimble. Meget bra resultat!

  • Gratisversjonen kan du laste ned her!

Edit august 2022: Sketchup er ikke lengre gratis. De tilbyr 30 dagers prøveperiode (uten registrering av kort). Fagmann.no driver nå og tester nye løsninger som er 100 % gratis. Blant annet så virker disse lovende: FloorPlanner, TinkerCad og Sweet Home 3-D – Full oversikt med videoer kommer.


Brukerveiledning for SketchUP Free

Formål
Nettsidens formål er å sikre en trygg handel mellom forbruker og leverandør. Du skal finne gode tips, kontrakter og veiledninger.
I tillegg kan du søke etter kvalifiserte håndverkere innen ulike bransjer.
Bedrifter som oppfyller kriteriene kan få gratis firmaoppføring i Fagmann.no
Søk om oppføring
Send melding


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.